Waarom je een luchtreiniger in huis moet hebben!

  • Geplaatst op
  • 1
Waarom je een luchtreiniger in huis moet hebben!

Word jij in de ochtend wel eens wakker met een zere keel? Of heb je last van hooikoorts? Dan kan het zijn dat je gevoelig bent voor luchtvervuiling en/of pollen in de lucht!

Kamers en ruimtes kunnen met zichtbare én onzichtbare vervuilende deeltjes gevuld zijn die schadelijk voor je gezondheid zijn. Luchtvervuiling kan bijvoorbeeld ook voor negatieve effecten zorgen bij kinderen. Klachten zoals astma ontwikkelen zich bijvoorbeeld vaker bij kinderen die in de stad wonen. Het is dan ook erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je schone lucht inademt wanneer je thuis bent. Aangezien luchtreinigers voor schone lucht zorgen door de concentratie van vuildeeltjes te verminderen, zijn deze een aanwinst voor ieder huis!

Een van de beste manieren om je lucht te reinigen is via een luchtreiniger, oftewel een purifier, maar wat zijn dit voor apparaten en wat doen ze?


Wat is een purifier?

Luchtreinigers bestaan meestal uit meerdere filters en een ventilator die tegelijk de lucht naar binnen zuigt en circuleert. Wanneer lucht door het filter beweegt, worden vervuilende stoffen en deeltjes opgevangen door het filter en wordt de zuivere lucht weer naar buiten in de woonruimte geblazen.

De toepassingen van luchtreinigers:

  • Luchtreinigers zijn hét ultieme redmiddel tegen hooikoorts

Luchtreinigers filteren de pollen die in de lucht hangen. Zeker in de lente is dit ideaal voor de hooikoorts patiënten! Een luchtreiniger hoeft maar enkele uren zijn werk te doen in de kamer en je ogen/neus hebben weer wat rust.

Naast de pollen kan een purifier ook fijnstofdeeltjes uit de lucht halen, waardoor allergenen, schimmelsporen en virussen niet in je huis blijven hangen.! Voor de virussen heb je echter wel een speciaal filter nodig, omdat deze erg klein stuk zijn.

  • Luchtreinigers elimineren prikkels voor astma-aanvallen.

Een veel voorkomende reden voor het aanschaffen van een luchtreiniger is om de astma aanvallen van een persoon te verminderen. Astma wordt namelijk veroorzaakt door verschillende ‘prikkels’ die zich in de lucht bevinden, zoals huisstofmijt, tabaksrook, parfum etc. Een goede luchtreiniger met de juiste filter helpt om de prikkels weg te nemen waar jij als astma patiënt niet tegen kunt. Zo worden astma aanvallen automatisch verminderd!

  • Luchtreinigers verwijderen uitlaatgassen en verontreinigende stoffen van buiten

In stedelijk gebied kan de lucht erg verontreinigd zijn door de vele uitlaatgassen en nabijgelegen industrie. Hierdoor bevindt zich veel fijnstof, roet, zand en as in de lucht. Geen lekkere lucht om in te ademen wanneer je thuis TV zit te kijken! Daarom kan een luchtreiniger een goede aanschaf zijn, aangezien deze de vervuilende stoffen uit de lucht reinigt.

  • Purifiers filteren de lucht en verwijderen chemicaliën uit de lucht

Door koken en roken kan je woonkamer erg snel een onaangename geur krijgen. Alle ramen openzetten is een mogelijkheid, maar een luchtreiniger aanschaffen is een betere oplossing op de lange termijn. Deze filtert namelijk ook de vervelende luchtjes uit de lucht! Luchtreinigers werken ook tegen haren van huisdieren en dwarrelende stof. Deze twee kunnen ook voor ademhalingsproblemen veroorzaken. Met een luchtreiniger zuiver je de lucht in je huis dusdanig, dat je gegarandeerd een schone luchtomgeving hebt voor je naasten!


CADR percentages

Wanneer je op zoek bent naar een goede air purifier, kom je al snel de term CADR percentage tegen. CADR staat voor Clean Air Delivery Rate: hoeveel lucht de purifier op een gegeven moment kan reinigen. De CADR is een internationale standaard die door alle producenten van purifiers gebruikt wordt. Vaak wordt de CADR gegeven in kubieke meter per uur. De CADR geeft aan hoeveel kubieke meter de luchtreiniger effectief in een uur tijd kan schoonmaken. Op basis van deze maatstaf kan je verschillende luchtreinigers van verschillende merken goed vergelijken!

Xiaomi is wereldwijd één van de koplopers in het fabriceren van luchtreinigers. Momenteel bestaat het aanbod uit verschillende luchtreinigers, met verschillende CADR’s, zie hieronder het overzicht.

 

Vergelijkend warenonderzoek met Xiaomi Purifiers

De Techafdeling van RTL Nieuws, RTL Bright, testte op hun website enkele purifiers van verschillende merken en verschillende prijsklasses. Onze Xiaomi Mi Air Purifier 3H (€129.95) nam het op tegen de AEG AX91-604 (€550) en de Dyson Pure Hot+Cool Cryptomic (€699). RTL Bright concludeerde hierbij dat deze Xiaomi Purifier 3H net zo goed werkt als de Dyson Purifier, terwijl de laatste maar liefst 4 keer zo duur is!

In deze test wordt met name duidelijk dat de Xiaomi Mi Air Purifier voor zijn prijs erg goede testresultaten boekt. Voor het reinigen van een gehele grote ruimte komt de Xiaomi Mi Air Purifier even goed als de Dyson uit de test, ondanks het prijsverschil van 550 euro! Concluderend werd dan ook Xiaomi Mi Air Purifier 3H aangeraden, vanwege de prijs/kwaliteit verhouding.

Zie deze link voor meer informatie: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5198831/luchtfilters-dyson-aeg-xiaomi

 

Xiaomi Purifier - Een apparaat en filter voor ieder huishouden

Naast het flagship apparaat, de Xiaomi Mi Air Purifier 3H, heeft Xiaomi ook verschillende andere apparaten en filters op de markt gebracht. Naast de Purifier 3H hebben we ook nog het kleinere broertje, de Mi Air Purifier 3C, met een verlaagde CADR maar dan ook direct een voordeliger prijskaartje van €99.95.

Om grotere woonruimtes te ‘coveren’ met de Xiaomi Purifiers komen we uit bij de Xiaomi Mi Air Purifier Pro (€199.95) en de Xiaomi Mi Air Purifier Pro H (€229.95), zoals in bovenstaande tabel te zien is. De Xiaomi Mi Air Purifier Pro H is het nieuwste model (eind 2020) met een hogere CADR, groter bereik en een langere levensduur van het filter. De prijs van de Xiaomi Mi Air Purifier Pro H is daarbij dan wel een stukje hoger.

Daarnaast zijn er verschillende filters verkrijgbaar voor de Xiaomi Purifiers. Standaard zit er bij een Xiaomi Purifier al een filter meegeleverd. Het type filter kan echter per model verschillen. De Purifier 3C en Purifier Pro hebben namelijk een 3-laagse filter, bestaande uit een koolstoffilter, HEPA 11-filter en een basic PET filter. Het koolstoffilter  filtert onaangename geurtjes uit de lucht, terwijl het basic PET filter er is voor grote viezigheid, zoals haren en stof. Het HEPA 11-filter daarentegen schoont de lucht van bacteriën en pollen.

De nieuwere modellen Purifier 3H en Purifier Pro H worden ook geleverd met een 3-laagse filter, maar deze beschikken over de nieuwste HEPA 13 filter! Een hoger HEPA gehalte betekent dat het filter meer en kleinere stofdeeltjes kunnen vasthouden. Zo filteren deze Purifier 3H en de Purifier Pro H de lucht nog beter van pollen, bacteriën, stof en allergenen. Een van de nieuwere modellen is de Xiaomi Mi Air Purifier 4 Pro. Met een vernieuwd en groter filtratiesysteem kan deze nog meer schadelijke deeltjes uit de lucht halen dan haar voorgangers. Als laatste is de Xiaomi Mi Air Purifier 4 uitgekomen, het kleinere broertje van de Purifier 4 Pro. Qua mogelijkheden is deze te vergelijken met de Mi Air Purifier 3H, maar dan met een verbeterd CADR percentage!

Echter is het ook mogelijk om een aparte filter erbij te bestellen, specifiek voor bepaalde doeleinden. Hieronder zie je een overzicht van de 3 verschillende filters die wij aanbieden en de daar bij behorende doeleinden.

Deze drie filters zijn geschikt voor de Xiaomi Purifier 3C, Purifier 3H, Purifier Pro en SmartMi Air Purifier. 

Dit filter is alleen geschikt voor de Xiaomi Purifier Pro H.


Bestel je Xiaomi Purifier vandaag nog!

Wil jij je gezin beschermen tegen vervuilende deeltjes als stof, pollen en allergenen en wil jij genieten van een huis met een leefbare schone lucht? Bestel dan vandaag nog jouw Xiaomi purifier! Als je een purifier zoekt die een indrukwekkende balans biedt tussen prijs en prestaties, dan is de Xiaomi Purifier je beste keus! Wij van TechPunt.nl bieden alle modellen van de Xiaomi Purifiers aan, tegen gegarandeerd de laagste prijs in Nederland en België!

Klik hier om je Xiaomi purifier nu te bestellen.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »